Dinsdag 5 maart werden de eerste Hoogstraten® aardbeien van het nieuwe seizoen geveild op Veiling Hoogstraten. De primeuraardbeien kwamen van Frank Boeren, een producent uit Meerle.


 
 
Carrefour kocht dit jaar de eerste 10 potjes van 200gr. en betaalde hiervoor 4.000€. Veiling Hoogstraten verdubbelde dit bedrag en schonk dit, samen met de producten, aan de Vlaamse Alzheimer Liga.

In 2012 werd ruim 30 miljoen kg aardbeien onder het Hoogstraten®-label verkocht. Voor 2013 wordt een licht toegenomen volume verwacht, gebaseerd op de momenteel gekende areaalgegevens.

De 'Ghesellen van de Aardbei' hebben donderdagmiddag aan Gouverneur Cathy Berx en de deputatie de eerste Hoogstraten®  aardbeien geschonken.

Gouverneur Cathy Berx hoopt hiermee dat de lente snel in het land gaat zijn, daar de eerste aardbeien normaal de lente met zich meebrengen. Daarna werden gedeputeerden Ludwig Caluwé, Luk Lemmens en Bruno Peeters geridderd in de orde van de Ghesellen. Ze ontvingen het plakaat en het bijhorende diploma.